
Необходими продукти:
- пилешки гърди - 3 филета без кожа
- зехтин - 1 - 2 с.л.
- пшенични тортили - 8 бр., затоплени
- сол
- черен пипер - прясно смлян
- авокадо - 1 бр. меко и голямо
- лайм - сок от 1 лайм
- чесън - 2 скилидки, счукани
- маруля
- кориандър - 1 шепа пресни листа
- заквасена сметана - 1/4 ч.ч.
- доматена салца - 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тиган и запържете пилешките филета до готовност. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца.
- Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол.
- Затоплете за кратко питките в микровълнова или на тиган. Всяка мажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и пипер.
- Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър. Още по-вкусни стават, ако гарнирате с доматена салца.
Изпрати на приятел: