Пробвайте тази невероятна рецепта за печена сьомга с лимоново масло.

Необходими продукти:

  • 4 филета сьомга
  • 1/4 ч.ч. масло
  • 1/2 ч.ч. готварска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. бяло вино
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

За да се приготви сосът, в касерола се разтопява маслото и накълцаният чесън се запържва за кратко. Добавя се виното и след 2 минути се слагат сметаната и горчицата. След още 2 минути сосът се сваля от котлона и се подправя с лимонов сок и накълцан магданоз.

Филетата сьомга се подправят със сол и черен пипер. Слагат се в намазнена тава и сосът се разпределя около тях.

Ястието се пече около 10 минути в загрята фурна на 200 градуса.