Пекохме хляб в хебопекарна! Пекохме хляб в гювеч! Пекохме хляб в тенджера! А сега? Сега печем хляба в плик за печене на пиле! Да, това е мода в готвенето, но както много добре знае винаги е имало и ще има рецепти, които са модерни! Как се пече хляб в плик? Каква е рецептата за хляб в плик? Отговорът е тук! А защо да приготвим хляб в плик за печене? Защото хлябът изпечен по този начин ставамного по-сочен и много пухкав, прави вкусна коричка без тя да загаря и освен всичко друго не цапате никакви съдове.

Необходими продукти:

Брашно -  500 грама

Топла вода - 300 мл

Суха мая - 7 грама (или 1/2 кубче прясна)

Захар - 1 супена лъжица

Сол - 1 чаена лъжица

Олио - 2 супени лъжици

Плик за печене - 1 брой

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хляб в плик за печене е подготовката на маята. В малък съд разбърквате топлата, но не вряща вода, заедно с маята, захарта и солта. Междувременно пресявате брашното в голяма купа. След като сместа с маята се надигне, заедно с олиото към брашното. Разбърквате в началото с дървена лъжица, с впослествие омесвате тестото с ръце до получаване на гладно тесто. Оформяте тестото на хлебче и го оставяте да втаса за 20-тина минути.

След около 20-тина минути леко премесвате тестото, като го оформяте във формата на хлебче и правите с остър нож разрези по горната част. Поставяте хлебчето в плик за печене, който затваряте по оказания начин. Не дупчите плика.

Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато хлебчето придобие апетитен златист цвят. Веднага след изпичане вадите хляба от плика.