Поглезете се с тази вкусна рецепта за домашна паста.

Необходими продукти:

  • 1/2 кг макарони
  • 700 г говежда кайма
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 550 г доматен сос
  • 200 мл. готварска сметана
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Заедно с говеждата кайма се слагат в загрят тиган и се запържват, докато каймата се раздроби и покафенее.

През това време макароните се сваряват според инструкциите на опаковката. В тигана с каймата се слага сварената паста. Добавят се доматеният сос и сметаната. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Ястието се прехвърля в тава и се запича за около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. По желание може да се поръси с настъргано сирене чедър или моцарела и да се запече за още няколко минути. Сервира се, поръсено с накълцан магданоз.