За да можем да се насладим на тиквичките пълноценно, трябва да пробваме повече рецепти с тиквички, а те са много. Палачинките с тиквички определено се числят към едни от новите и интересни рецепти. Много интересни на вид, познати като вкус, палачинките с тиквички са чудесна идея за разнообразяване на лятното меню. Ако пък ще посрещате гости, не пропускайте да сервирате палачинките с тиквички нарязани на колелца като интересно предястие.

Нужни продукти:

прясно мляко - 1 чаена чаша
брашно - 14 супени лъжици
яйца - 4 броя
бакпулвер - 2 чаени лъжици
тиквички - 3 броя
олио - 2 супени лъжици

За плънката:

Сирене - 200 грама
сушени домати - 10 броя
чесън - 4 броя
копър - 1/2 връзка

1. Първата стъпка от рецептата за палачинки с тиквички е подготовката на сместа. Разбивате яйцата, заедно с прясното мляко и постепенно добавяте брашното и бакпулвера, като разбърквате с вилица или тел за разбиване. Измивате тиквичките, почиствате ги, настъргвате ги и заедно с половин чаена лъжица сол ги добавяте към сместа.

2. Намажете дъното на плосък тиган с част от мазнината и загрейте добре. Разнесете добре сместа на тигана и загладете, така че цялата повърхност на тигана да се покрие с тънък слой от сместа. Печете за по 2-3 минути от двете страни, докато палачинката придобие златист цвят.

3. Готовите палачинки може да завиете със смес по ваш вкус и избор. Сместа, с която за завити палачинките на снимките се приготвя, като натрошеното сирене се разбърква с нарязаните на ситно сушени домати и копър и се добавят счуканите скилидки чесън.

 

Архив: supichka.com