Ако не ядете месо и млечни продукти или просто ей така за разнообразие – този зеленчуков омлет без яйца е идеалната бърза рецепта. Подготовката на продуктите отнема толкова време, колкото и самото му изпичане в тигана. И се прави с малко на брой и достъпни продукти – тиквички, моркови, домат. С този зеленчуков омлет можете да си направите дори вегетариански бургер, ще стане чудесно. Можете да го предложите и като предястие, за да разнообразите традиционната салата, пише MateKitchen.

Продукти:

  • брашно от нахут - 200 гр 
  • вода - 250 мл
  • тиквички - 1 бр 
  • моркови - 2 броя 
  • домати - 1 бр

Начин на приготвяне: 

Разбийте нахутеното брашно и водата в голяма купа докато получите хомогенна смес.

Добавете настърганите тиквички и моркови и доматите, нарязани на кубчета. Поръсете със сол на вкус.

Намажете леко с олио тефлонов тиган и го загрейте на средна температура. Изсипете сместа в тигана и дръжте на огъня 5-7 минути или докато стане златисто-кафява. След това обърнете от другата страна и процедирайте по същия начин.

Сервирайте омлета топъл с подходяща гарнитура.