Рецептата за облачен хляб без въглехидрати, идва като вкусно спасение в моментите, в които ви се хапва хлебче, или пък искате да си направиш сандвич, а дори и бургер без да нарушите режима си . А дори са спазвате кето диета- то е подходящо за вас.

 Необходими продукти: 

  • яйца - 3 броя
  • крема сирене - 3 супени лъжици
  • бакпулвер - 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне: 

  1. Първата стъпка от рецептата за облачен хляб е подготвката на продуктите. Яйцата, трябва да са задължително на стайна температура. Разделяте ги белтъци и жълтъци. Разбивате белтъците с помощта на миксер или тел за разбиване на сняг. Може да добавите и шипка сол, ако вашето крема сирене не е особено солено. Разбивате до получаване на пухкава смес, добавяте и бакпулвера.
  2. Жълтъците разбивате заедно с крема сиренето, докато се смесят добре. С помощта на шпатула или дървена лъжица добавяте жълтъците към белтъците, като правите това внимателно, за да остане сместа възможно най-пухкава.
  3. В голяма тава поставяте хартия за печене, след което с помощта на супена лъжица изсипвате от сместа, като оставяте място между отделните хлебчета, тъй като бухват по време на печене. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 20 минути. Хлебчетата са готови, когато се отделят лесно от хартията за печене без да залепват.

Рецепта : Супичка