Закуската ни дава енергия за целия ден и в важно да не я пропускаме. Панираните сандвичи с моцарела и прошуто са чудесен старт на деня. Приготвят се бързо и са невероятно вкусни. Можете да зарадвате близките си с нова рецепта. 

Необходими продукти за 4 порции:

8 филии хляб Бриош или бял хляб
200 г моцарела
80 г биволско сирене Мастро
12 филенца аншоа в зехтин
8 слайса прошуто
5 яйца от свободно отглеждани кокошки
50 мл прясно мляко
300 г хлебни трохи или галета
100 г брашно
1 литър олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете моцарелата на кръгчета с дебелина ½ см. Настържете сиренето Мастро.

2. Поставете легнали 4 филии. Поставете по 2 кръгчета моцарела върху всяка. Върху моцарелата поставете по 2 филенца аншоа. След това сложете настъргано сирене на един слой, а върху него – 2 слайса прошуто. Захлупете с втора филия и притиснете добре сандвича. Изрежете коричките на хляба от всички страни, така че да се получи идеален квадрат. Разрежете всеки сандвич на 2 триъгълни парчета.

3. В дълбока чиния разбийте яйцата с прясното мляко много добре. В друга дълбока чиния сипете брашното, а в трета – галетата.

4. Сипете олиото в дълбок тиган или в тенджера и го загрейте до 170-180 градуса. Оваляйте много добре от всички страни всяко триъгълниче в брашно. Изтръскайте излишното. След това оваляйте в разбитите яйца, прехвърлете в галетата. След като се образува равномерен слой от галета, върнете сандвича в яйцата и оваляйте отново. Накрая оваляйте отново в галетата. Пържете сандвичите по 2 минути от всяка страна, до златисто.

5. Сервирайте панираните сандвичи, поръсени с малко сол и със сладко от люти чушки и домати или друго по ваше желание.