Продукти:
- 1 кг телешки гърди без кост
- 3 глави лук
- 4 моркова
- 1 стрък селъри
- 60 г масло
- 6 с.л. брашно
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. сушена мащерка
- 400 мл червено вино
- 1 кубче телешки бульон
- 800 мл вода
- 10 мл сос "Уорчестър"
- 10 мл соев сос
- 8 големи картофа
- 50 г разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 3 см. Поставете ги в купа със студена вода.
- Почистете месото от ципи. Нарежете го на едри парчета.
- В тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак загрейте 1-2 с.л. олио. В него запържете парчетата месо, до тъмнокафяво, от всички страни. Извадете месото в чиния.
- В същата мазнина запържете нарязаните на едро лук, моркови и селъри. Добавете и маслото. Щом зеленчуците се карамелизират, добавете сухата мащерка, доматеното пюре и брашното. Разбъркайте 1-2 минути. Въренете месото в тенджерата и залейте с червено вино. Пуснете кубчето бульон и добавете водата. Разбъркайте. Добавете двата вида сос, разбъркайте и захлупете. Гответе в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа. След като я извадите, намачкайте месото и зеленчуците с помощта на преса за картофи.
- На дъното на тава подредете един слой кръгчета картофи. Върху тях изсипете яхнията от телешко. Отгоре подредете втори слой кръгчета картофи. Намажете ги с разтопено масло и печете на 200 градуса 20-25 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
26.04.24 19:42
7804
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
26.04.24 19:42
5227
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
26.04.24 19:42
2925
Акценти
Още няколко деца с коклюш в Пловдив, бебе е хоспитализирано
26.04.24 19:42
8820
Борисов за ПП-ДБ: Абсолютно всичко е загубено след вчера
26.04.24 19:42
3985
Официално: Димитър Илиев преподписа с Локомотив
26.04.24 19:42
242