Необходими продукти:

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 280 г
  • какао - 15 г
  • лешници - 280 г (орехи)
  • ванилия
  • течен шоколад - за слепване
  • шамфъстък - 2 с.л. за декорация

Начин на приготвяне:

Белтъците и захарта се разбиват в метална купа на водна баня с телена бъркалка, докато захарта се разтопи.

След това се разбиват с миксер до получаване на връхчета.

Смлените на ситно лешници и какао се добавят на порции и се разбъркват внимателно с шпатула. Добавя се и ванилията.

Готовата смес се изсипва в еднократен пош, отрязва се връхчето и върху хартия за печене или килимче за френски макарони се шприцоват кръгчета на разстояние едно от друго. Пекат се ароматните целувки на 110°C за около час.

Когато изстинат, се слепват с течен шоколад и се овалват в шамфъстък нашите целувки с лешници и какао.