Продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 400 г бял хляб (стар)
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сушен чесън
  • 1/2 ч.л. суха мащерка
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 яйца
  • 60 г пармезан
  • 150–200 г брашно за овалване
  • сол на вкус

 

За соса:

  • 200 г гъсто кисело мляко
  • 1 с.л. горчица
  • 1 ч.л. мед
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

 

100 г микс зелени салати за сервиране

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.
  2. Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.
  3. Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в Еър Фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня. .
  4. Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати.

 

Рецепта: Бон Апети