Направете свои собствени енергийни барчета, които ще ви бъдат „спасение“, когато искате да хапнете нещо сладко.

Ако сте решили да започнете да се храните леко, особено преди празниците, когато изглежда най-трудно да устоите на домашно приготвени сладкиши, енергийните блокчета са чудесно решение.

Те се правят лесно и са чудесен съюзник срещу внезапни пристъпи на глад, дори когато искате да свалите няколко килограма.

Оригиналната рецепта казва да се използват стафиди, бадеми и фурми, като последните две съставки са вид основа, докато стафидите можете да замените с други сушени плодове. Можете да добавите към сместа канела, какао, парченца тъмен шоколад или кокос. Експериментирайте с кашу, лешници и други ядки, както и различни семена.

Стафидите контролират чувството на глад и насърчават ситостта. Това предотвратява прекомерния прием на калории и удължава чувството за ситост.

Освен че понижават холестерола, бадемите са суперхрана, ако обърнете внимание на диетата и линията - те намаляват желанието за храна, но също така подхранват мускулите.

Фурмите са идеална закуска, която ще осигури достатъчно енергия за останалата част от деня, а поради голямото съдържание на различни основни хранителни вещества, фурмите могат да се считат за почти идеална храна.

Приготвяне:

Както вече казахме, приготвянето на тези енергийни барчето е много лесно. Поставете всички съставки, в равни количества, в блендер и оставете уреда да работи за около 30 секунди. След това добавете съставките, които искате да останат цели (тиквени семки, сушени боровинки и др.), Омесете сместа, след това я сложете върху найлоново фолио и оформете кубчета, топки или плочки, ако желаете.

Съхранявайте плочките във фризера и срокът на годност не трябва да ви притеснява, тъй като може да продължи до няколко седмици.