Опитайте тази лесна рецепта за домашен бюрек с кайма и се насладете на вкусна закуска за цялото семейство.

Ето какви съставки са ви необходими, за да го приготвите:

Половин кило кори за баница
1 чаша вода
1 чаша масло
3 чаши мляко
Чаена лъжичка сол

За плънката:

150 гр. кайма
1 глава лук, нарязан на ситно
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разделете пакета с корите на две равни части. В малка тенджера комбинирайте мляко, вода, олио и сол, след което оставете да къкри няколко минути. Запържете месото и лука и добавете сол на вкус.

Намажете тавата за печене на бюрека с масло. Оставете първата кора суха, а всички останали накиснете в течната смес с мляко, вода и масло.

Когато сте изразходвали половината кори, добавете плънката и след това сложете останалите кори, които също предварително сте накиснали в млякото.

Оставете бюрека да престои половин час, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.