
Днешното ни предложение за лесна рецепта е една нова версия на дожре познатото ни ястие мусака. Този път, обаче ще трябва да я приготвите не с картофи, а с млад зелен фасул.
Този вид мусака е лека, а вкуса и със сигурност ще събуди всичките ви сетива. Ето какво ви е необходимо за приготвянето и:
700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио
Приготвяне:
Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.
Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността.
- 18:00 Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и вода
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията

Песто от сушени домати, орехи, рикота, чесън и сирене пармезан

Морковена супа с джинджифил

Спаначена паста пене с гъби, моцарела и пармезан
Акценти

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив

Почина известният пловдивски хирург д-р Васил Ангелов



