Студените месеци бавно наближават, а с тях все по-чесно започва да ни мирише на... скара. За всеки от нас е ясно, че през зимата вкусното барбекю е неизменна част от трапезата, особено в компанията на червено вино. За да получи месото перфектен аромат и да стане меко и сочно, тайната е в марината.

Ето как да приготвите най-вкусната марината за скара:

Състав:

100 мл слънчогледово олио
100 мл зехтин
100 мл ябълков оцет
2 чаени лъжички сол
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка пипер
1/2 чаена лъжичка смлян червен пипер
1 глава лук

Приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно. Разбъркайте добре всички съставки. Потопете парчетата месо в маринатата и ги подредете в купа, залейте с останалата марината и покрийте. Оставете ги на студено за няколко часа, за предпочитане - една нощ.

Преди да изпечете месото, извадете го от маринатата, отцедете го и извадете парченцата лук от него. Печете първо от едната страна, после от другата, докато се зачерви добре.

Добър апетит!