
Студените месеци бавно наближават, а с тях все по-чесно започва да ни мирише на... скара. За всеки от нас е ясно, че през зимата вкусното барбекю е неизменна част от трапезата, особено в компанията на червено вино. За да получи месото перфектен аромат и да стане меко и сочно, тайната е в марината.
Ето как да приготвите най-вкусната марината за скара:
Състав:
100 мл слънчогледово олио
100 мл зехтин
100 мл ябълков оцет
2 чаени лъжички сол
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка пипер
1/2 чаена лъжичка смлян червен пипер
1 глава лук
Приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно. Разбъркайте добре всички съставки. Потопете парчетата месо в маринатата и ги подредете в купа, залейте с останалата марината и покрийте. Оставете ги на студено за няколко часа, за предпочитане - една нощ.
Преди да изпечете месото, извадете го от маринатата, отцедете го и извадете парченцата лук от него. Печете първо от едната страна, после от другата, докато се зачерви добре.
Добър апетит!
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
