Необходими съставки :
- джинджифил 20 грама корен
- куркума 20 грама корен или 1/2 чаена лъжица сух
- лимон 2 броя
- мед 2 чаени лъжици
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изборът и подготовката на продуктите. Добре е за приготвянето на лимонада да ползвате пресни корен джинджифил и корен куркума. Джинджифил се открива лесно във всеки по-голям магазин, корен куркума е по-рядко срещан, затова, в случай че нямате пресен корен куркума, може да ползвате и куркума на прах, около ⅓ чаена лъжица. Почистете корените, като обелите тънката им кора, което може да направите дори с лъжица. Лимоните обелвате.
- В мощен блендер или в кухненски робот, слагате куркумата и джинджифила, добавяте обеления лимон, меда и ½ чаена чаша вода и блендирате за около 30-40 секунди, докато всички продукти се смелят много добре.
- Разреждате така получения концентрат, с газирана или филтрирана вода, като по желание може да добавите и няколко бучки лед.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
27.04.24 00:50
7812
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
27.04.24 00:50
5229
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
27.04.24 00:50
2927
Акценти
Затварят основен булевард в Пловдив за час
27.04.24 00:50
12628
Официално: Димитър Илиев преподписа с Локомотив
27.04.24 00:50
407