Необходими съставки :

  • джинджифил 20 грама корен
  • куркума 20 грама корен или 1/2 чаена лъжица сух
  • лимон 2 броя
  • мед 2 чаени лъжици

 

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изборът и подготовката на продуктите. Добре е за приготвянето на лимонада да ползвате пресни корен джинджифил и корен куркума. Джинджифил се открива лесно във всеки по-голям магазин, корен куркума е по-рядко срещан, затова, в случай че нямате пресен корен куркума, може да ползвате и куркума на прах, около ⅓ чаена лъжица. Почистете корените, като обелите тънката им кора, което може да направите дори с лъжица. Лимоните обелвате.
  2. В мощен блендер или в кухненски робот, слагате куркумата и джинджифила, добавяте обеления лимон, меда и ½ чаена чаша вода и блендирате за около 30-40 секунди, докато всички продукти се смелят много добре.
  3. Разреждате така получения концентрат, с газирана или филтрирана вода, като по желание може да добавите и няколко бучки лед.