Необходими продукти: 

  • бяла риба - 400 г
  • зелен лук - 8 стръка
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • бял пипер
  • естрагон
  • целина - 1 глава
  • вино - ½ ч.ч бяло
  • морска сол
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 4 с.л
  • галета - 4 с.л

 Начин на приготвяне:

  1. Рибата се накълцва на ситно и се накисва в изцеден лимон и бяло вино. Подправя се с бял пипер, морска сол и естрагон. Прибавят се яйцата, брашното и галетата.
  2. От получената смес се приготвят рибни кюфтета, като във всяко едно се пробива дупка, в която се слага по един стрък пресен лук.
  3. Получените кюфтета от бяла риба се пържат в сгорещено олио.
  4. Поднасят се с туршия или салата.