Зеленчуковите шишчета са вкусни, леки и различни. И определено заслужават твоето внимание. Особено след „Голямото преяждане“ през празниците. Ето как да ги приготвите:

  • моркови 2 броя
  • патладжан 1 брой
  • тиквички 1 брой
  • гъби 10 броя
  • царевица 2 броя
  • соев сос 5 супени лъжици
  • зехтин – 5 супени лъжици

Начин на приготвяне: 

  1. Първата стъпка от рецептата за зеленчукови шишчета със соев сос е подготовката на самите зеленчуци. Измийте и почистете всички зеленчуци. Използвайте предварително сварена царевица, която нарежете на колелца. За шишчетата използвайте горната, по-дебела част на морковите. Тиквичките нарежете на колелца, като изберете по-тънки тиквички. Същото важи и за патладжана. Отстранете основата на гъбите.
  2. В голяма купа смесете зехтина и соевия сос, като разбъркате добре. Добавете всички зеленчуци и разбъркайте добре с ръце, така че всички зеленчуци да се овалят в маринатата. Оставете зеленчуците да се овкусят за около 10-15 минути. Останалата в купата марината запазете.
  3. Пригответе барбекюто или загрейте грил-тигана. Нанижете зеленчуците на шиш, като редувате различните зеленчуци. Изпечете шишчетата от всички страни. Преди сервиране, може да намажете шишчетата допълнително с останалата марината за допълнително овкусяване.