Много хора казват, че шницелът е шницелът по виенски. Други пък са твърдо на мнение, че най-добрата рецепта за шницел е рецептата за шницел от кайма. Въпрос на избор, или въпрос на вкус. Обективно погледнато и двата вида шницел са много вкусни, но различни. Рецептата за шницели от кайма е по-достъпната. Шницелите от кайма остават много сочни и децата определено ги обичат повече.

Необходими продукти:

  • кайма 600 грама смес
  • яйца 2 броя
  • черен пипер 1/3 чаена лъжица
  • галета 1/3 чаена чаша
  • олио 1/2 чаена чаша

 Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шницели от кайма е подготовката на каймата. Може да ползвате всякаква кайма, но е най-добре да се ползва кайма смес от свинско и телешко месо. Към каймата добавяте яйцата, както и ½ чаена лъжица сол и черния пипер и я омесете добре с ръце. След като каймата е готова, с намазнени ръце оформете шницелите, поставете ги в чиния и ги оставете за 15-20 минути в хладилника.

В чиния изсипете галетата, а олиото изсипете в тиган и го сгорещете на котлона. Оваляйте всички шницели в галетата и ги оставете в чинията. Пържете шницелите за по 1-2 минути от всяка страна, след което ги поставете в чиния, в която сте поставили кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

 

Рецепта: Супичка