Сандвичите са мутифункционална храна. Защо мултифункционална? Защото сандвичите могат да заместят всяко едно от храненията - сандвичите са подходящи за закуска, сандвичите са подходящи за обяд, сандвичите са подходящи за вечеря, а освен това сандвичите са много подходящи и за храна за из път. Сандвичите с песто и моцарела са едно вкусно доказателство на тази теза. Рецептата за сандвичи с песто и моцарела е лесна и може да бъде във вариант на топли сандвичи, както и вариант на студени сандвичи - както ние предпочитате.

Необходими продукти:

хлебчета - 2 броя (чабата)

моцарела - 1 брой

песто - 2 супени лъжици

краве масло - 2 супени лъжици

домати -1 брой

рукола -30 грама

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сандвичи с песто и моцарела и изборът и подготовката на хляба. Добре е да използвате продълговати хлебчета, каквито са например чабатите. Срязвате хляба на две филии, които намазвате първо с омекналото краве масло, след което и с песто, а още по-добре е ако е домашно приготвено песто от босилек.

Нарязвате моцарелата и доматът на филийки, след което ги нареждате върху долната част от хлебчето, добавяте рукола и като за финал слагате горната част от намазаното хлебче.

Вашият сандвич с песто и моцарела е готов за консумация. Ако желаете, може да запечете вашият сандвич, както с контактен грил, така и във фурна за около 5 минути.