Ррецептата за пилешки воденички в масло е лесна, но има една тънкост - пилешките воденички трябва да са добре сварени. За целта може да използвате мултикукър.

Необходими съставки:

  • пилешки воденички - 500 грама
  • краве масло - 40 грама
  • чесън - 2 скилидки (или два стръка пресен)
  • пушен червен пипер - 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пилешки воденички в масло е изборът и подготовката на воденичките. Избирате охладени воденички от български производител. Измивате ги и ги сварявате в подсолена вода. Ако използвате мултикукър, варите в режим Pressure cook за 25 минути. Ако варите воденички в обикновена тенджера на котлона, то ще са ви нужни около 50-60 минути и най-сигурно е да проверите дали са сварени, като ги пробвате.

Сварените воденички оцедете от водата. В малък тиган сгорещете кравето масло, добавете нарязания на ситно чесън, а след него и воденичките. Пържете воденичките от всички страни за 5-6 минути, докато придобият лек златист загар. Преди сервиране поръсвате с пушен червен пипер.