Необходими продукти:

  • заешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • маслини - 50 г
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Заешките бутчета имат нужда от повече готвене, затова могат да се сложат във фурната, докато се прави заготовката за останалата част от заека с ориз.

Бутчетата се измиват и осоляват. Слагат се в тава с малко вода и се пъхат във фурната. Междувременно лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета.

Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Изважда се тавата със заешките бутчета. Изваждат се в чиния.

В тавата се сипва оризът. Добавят се нарязаните зеленчуци. Добавят се маслините. Сипва се повечко олио.

Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се вода, а може и 1 буркан бульон, ако имате. Разбърква се.

Добавят се заешките бутчета.

Пече се до готовност на бутчета, като се следи дали е необходима още течност.

Печените заешки бутчета със зеленчуци са готови да ни заредят със сили за деня