Продукти:
- 3 органични лимона
- 300 г брашно за кекс
- 100 г кисело мляко
- 300 г захар
- 3 яйца (размер L)
- 80 мл зехтин
- 1 щипка сол
- масло за намазване
- брашно за поръсване
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–15 минути.
- След това разполовете лимоните, отстранете семките и ги пюрирайте заедно с кората.
- Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
- Прибавете киселото мляко, пюрираните лимони и зехтина и отново разбийте.
- Разбъркайте брашното със солта.
- Изсипете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.
- Намажете форма за кекс с подвижно дъно с масло и поръсете с брашно. Изсипете тестото в нея.
- Печете кейка на 170 градуса до готовност – 40 минути или докато клечката, с която проверявате, излезе чиста.
- Охладете и поръсете с пудра захар.
Рецепта на: Бон Апети
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
26.04.24 17:51
7804
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
26.04.24 17:51
5226
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
26.04.24 17:51
2925
Акценти
Още няколко деца с коклюш в Пловдив, бебе е хоспитализирано
26.04.24 17:51
8659
Борисов за ПП-ДБ: Абсолютно всичко е загубено след вчера
26.04.24 17:51
3633
Официално: Димитър Илиев преподписа с Локомотив
26.04.24 17:51
160