Необходими продукти:

  • печени чушки - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • телешка кайма - 500 г
  • доматен сок - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на кубчета, а печените чушки - на тънки ивици.

В тиган с малко олио поставяме лука и запържваме, като към него добавяме и каймата.

Пържим под капак на умерен огън.

Добавяме доматеното пюре и червения пипер.

Запържваме за кратко при непрекъснато бъркане, за да не прегори червеният пипер.

Към сместа поставяме и печените чушки. Сипваме доматения сок, пържим, докато поизври.

Накрая прибавяме и яйцата и запържваме до готовност.

Накрая добавяме солта и черния пипер.