Необходими продукти:

  • кори - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • масло - 125 г
  • черен пипер - смлян

 Начин на приготвяне:

Ситно нарязаният лук и каймата се задушават. Добавяме черния пипер, при желание и други подправки. Разбъркваме добре.

В намазана с масло тава поставяме една кора, върху нея още две намазнени кори като леко ги намачкваме. Поръсваме с направената смес. Тази процедура повтаряме докато свършат корите и сместа.

Най - отгоре на баницата поставяме две цели кори. Нарязваме я с остър нож на парчета и я поливаме със заливка, приготвена от разтопеното масло, яйцата и газираната вода, които добре сме разбили предварително.

Печем в силно загрята фурна.