Когато следваме нисковъглехидратен режим на хранене или пък кето диета, най-голяма липса усещаме в отсъстващите сладкиши. Точно стремежът да имаме и сладки наслади по време на режима и да направим кето диетата по-вкусна, довеждат до създаването на рецептата за кето крем карамел. Да, липсва карамелът на дъното на купичката, но това не пречи кето крем карамелът да е един чудесен фин вкусен десерт.

Необходими продукти:

готварска сметана - 200 мл

прясно мляко - 300 мл

яйца - 4 броя

ванилии - 2 броя

еритритол - 4 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кето крем карамел е подготовката на продуктите. Яйцата следва да са на стайна температура. Разбивате ги добре, заедно с подсладителя и ванилиите, като за целта използвате тел за разбиване или миксер. Добавяте прясното мляко и сметаната, след което отново разбивате до получаване на еднородна смес.

Изсипвате сместа в купички. Поставяте купичките в дълбока тава, в която наливате вода до ръба на купичките. Печете на 160 градуса за около 60-70 минути, като внимавате водата да не завира, за да остане кето крем карамелът гладък. Може да добавяте по някое кубче лед във водата, за да контролирате температурата.

 

Източник: supichka.com