Хлебчетата с брашно лимец и песто са самостоятелно и пълноценно ястие. Защото могат да бъдат вкусна закусна, защото могат да заместят дори и обяда, когато си в движение! Хлебчетата с брашно от лимец и песто са истински пълноценна храна – и  като хранителни качества, и като вкус.

 Необходими продукти:

  • бяло брашно 600 грама
  • брашно от лимец 600 грама
  • вода 300 мл
  • захар 1 супена лъжица
  • сол 1 1/2 чаена лъжица
  • мая 1/2 кубче
  • песто 2 супени лъжици

 Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.
  2. Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажето го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново.
  3. От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая, придобият апетитна коричка.