Булгурът с домати би могъл да бъде чудесна гарнитура месо, но може да бъде и лека и вкусна вечеря. Като прибавим към тези безспорни плюсове на рецептата се приготвя изключително бързо и лесно.

Необходими продукти:

  • булгур - 1 чаена чаша
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 броя
  • джоджен - 1/2 супена лъжица

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за булгур с домати е изборът и подготовката на булгура. Най-добре е да ползвате турски булгур, освен че е по-вкусен той е и по-стегнат и след като се приготви не става на каша, а отделните зрънца не са така слепнати.Измивате една чаена чаша булгур и го заливате с вода за около един час. Така булгурът ще се свари много бързо  лесно. Ако обаче нямате време може и да не накисвате булгура.
  2. В дълбок тиган или тенджера сгорещявате ½ кафена чаша олио и изсипвате в нея ситно нарязаните глави лук. Бъркате докато лука омекне, след което към него добавяте и булгура и отново разбърквате. Ако предварително сте накиснали булгура добавете чаена чаша вода, ако не сте трябва да добавите 2 чаени чаши, като обаче е добре да проверите и инструкциите за варене на пакета, тъй като на пазара има различни марки, които изискват и различно време за приготвяне. Добавете и ½ чаена лъжица сол и оставете булгура да ври на слаб огън.
  3. След 15-тина минути, когато булгурът е почти сварен добавете ситно нарязания/стритиа джоджен и ситно нарязаните домати. Разбъркайте отново и варете до пълно сваряване на булгура и извиране на водата.

Рецепта : Супичка