
Американските палачинки са идеалният избор за вкусна, пухкава и засищаща закуска, която се приготвя за броени минути. Подходящи са както за делнично утро, така и за уикенд удоволствие у дома, пише glasnews.bg. Ето как лесно да си ги направите с минимални усилия и продукти, които вероятно вече имате в кухнята.
Необходими продукти:
1 ч.ч. (около 240 мл) прясно мляко
1 яйце
1 ч.ч. брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Щипка сол
2 с.л. разтопено масло или олио (плюс още за тигана)
Начин на приготвяне:
- Смесете сухите съставки
- В купа пресейте брашното и добавете захарта, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте добре.
- Добавете течните съставки
- В отделна купа разбийте яйцето с млякото и разтопеното масло. След това изсипете течната смес при сухата и разбъркайте внимателно с бъркалка или лъжица, докато се получи гъсто и гладко тесто. Не прекалявайте с бъркането — малко бучки са нормални.
Изпечете палачинките
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и леко го намажете с масло или олио. С помощта на черпак сипете малко количество от сместа в тигана, оформяйки кръг. Печете 1–2 минути, докато се появят мехурчета по повърхността, после обърнете и изпечете още около минута от другата страна.
Сервирайте с любими добавки
Готовите палачинки могат да се подредят една върху друга и да се поднесат с кленов сироп, мед, сладко, пресни плодове, шоколадов крем или кисело мляко.
Съвет:
Ако искате още по-пухкави палачинки, разделете жълтъка и белтъка — разбийте белтъка на сняг и го добавете внимателно накрая към сместа.
С няколко прости стъпки ще имате класически американски палачинки, готови за по-малко от 20 минути. Перфектни за уютна сутрин с аромат на кафе и нещо сладко.
Още от категорията

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар


Рецепта за вкусно ягодово тирамису
Акценти



Филипов предизвика вълна от недоволство



Пламна ли война срещу тепетата на Пловдив?

Търсят нови директори за пет училища в Пловдив

