Опитайте тази лесна и вкусна рецепта за фокача с маслини.

Необходими продукти:

  • 3 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 1/4 ч.ч. вода
  • маслини
  • розмарин

Начин на приготвяне:

Брашното, маята, солта, зехтинът и водата се смесват. Омесва се тесто и се прехвърля върху плота, където се месо още около 5 минути.

Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса за час.

След това се прехвърля в тава и се разстила, така че да покрие изцяло дъното. С пръсти се правят вдлъбнатини.

Във всяка оформила се дупка се слага по една маслина. Фокачата се поръсва със зехтин, сол и пресен розмарин и се пече около 25 минути в загрята фурна на 200 градуса.