Рецептата за лесен сладкиш с череши е толкова лесна, че спокойно може да се се състои в две-три изречения от типа: разбърквате съставките, изсипвате и печете, но за да сме сигурни в успеха на този невероятно ароматен и много вкусен сладкиш с череши ще влезем и някои подробности. И въпреки, че черешите са страхотен десерт сами по себе си, когато използваме сладкишите като елемент на рецепта, винаги получаваме страхотен резултат. Изключително подходящ за компания на следобедното кафе, лесен за пренасяне и добра идея за почерпка в офиса, сладкишът с череши е летен сладкиш, който ще намери сигурно място в менюто ви.

Необходими продукти:

яйца - 3 броя

краве масло - 250 грама

захар - 1 чаена чаша

брашно - 2 чаени чаши

ванилия - 2 броя

сол - 1/3 кафена лъжица

бакпулвер - 2 чаени лъжици

череши - 1 1/2 чаена чаша (почистени)

пудра захар - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лесен сладкиш с череши е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да са на стайна температура, като кравето масло трябва да е меко. Подгответе и черешите, като ги измиете и почистите от костилките, като за целта можете да използвате уред за отделяне на костилки или пък черна фиба за коса.

Разбивате мекото масло със захарта, солта и ванилиите с помощта на миксер или тел за разбиване до получаване на пухкав крем. Едно по едно добавяте и яйцата. След това пресявате брашното, заедно бакпулвера. Добавяте малко по малко брашното, като разбивате на ниска степен до получаване на хомогенна смес.

На дъното на тава или форма за печене поставяте хартия за печене. Изсипвате сместа равномерно, след което поставяте отгоре и почистените череши. Печете сладкиша с череши в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, или докато сладкишът придобие апетитен златист цвят. След като сладкишът с череши е изпечен го поръсете с пудра захар.

 

Източник: supichka.com