Пробвайте тази невероятна рецепта за ризото.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз арборио
  • 220 г гъби
  • 20 г сушени манатарки
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 800 г пилешки бульон
  • 4 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • 3 с.л. масло
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган се слагат пилешкият бульон, водата и сушените манатарки. Сместа се оставя да заври и се готви около минута. Гъбите се изваждат с решетъчна лъжица, нарязват се и се оставят настрана. Бульонът се държи на слаб огън, за да е топъл.

В друг тиган се разтопява една лъжица от маслото и се слагат нарязаните лук, манатарки, гъби и чесън. Зеленчуците се готвят около 5 минути и се добавя оризът. Запържва се за минута и се налива бялото вино.

Когато алкохолът се абсорбира, на порции се добавя от горещия бульон и оризът се готви, докато омекне и поеме течността.

Котлонът се изключва и се прибавят останалото масло и настърганият пармезан. Ризотото се разбърква и се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Време за приготвяне: 45 минути