Чудите се какво да приготвите за вечеря? Пробвайте тази рецепта за сочно свинско месо на тиган.

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли
  • 200 г гъби
  • 200 мл. бяло вино
  • 50 мл. соев сос
  • 200 мл. вода
  • 2 с.л. масло
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Свинските пържоли се начукват, натъркват се със сол и черен пипер и се поливат със соев сос. Оставят се за половин час в хладилник да се мариноват.

В дълбок тиган с незалепващо покритие се загрява маслото и свинските пържоли се запържват на силен огън за минута от двете страни. След това се налива бялото вино, огънят се намалява и тиганът се похлупва с капак. Ястието се оставя да се задуши, докато виното се изпари.

След това се добавя водата и задушаването продължава още половин час. После пържолите се изваждат и се преместват в съд с капак, където се оставят на топло.

В тигана се задушават гъбите, нарязани на филийки, като в тигана от задушаването на пържолите следва да е останала течност, в която гъбите да се готвят. Те се захлупват и се задушават за десет минути. Овкусяват се със сол и черен пипер и се заливат с разтвореното в малко вода брашно. Бъркат се, добавят се пържолите към тях и ястието се оставя за още десет минути под капак да се задуши.

Време за приготвяне: 60 минути