Коледа наближава! Вижте нашето предложение за великолепни сладки с шоколадови капки.

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

захар- 1 ч.ч.

кафява захар- 2 с.л.

масло- 200 г

лимонов сок- 1 с.л.

лимонова кора

лимони- есенция

бакпулвер- 10 г

брашно- 3 ч.ч.

шоколадови капки- 100 г или натрошен шоколад

Начин на приготвяне:

Мекото масло се разбива с двата вида захар с помощта на миксер.

Добавят се яйцата едно по едно, разбърква се, след което се добавят есенцията, лимоновият сок и кората.

Към сместа се прибавят шоколадовите капки и пресятото брашно с бакпулвера.

Замесва се тесто, леко лепкаво. Слага се в торбичка и се оставя за час в хладилника.

Върху хартия за печене се правят топчета, които се притискат леко и с вилица се правят шарки отгоре.

Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, докато порозовеят.

Поръсват се с пудра захар по желание.