Кайпиринята е националният коктейл на Бразилия. Напитката е вкусна и освежаваща, и набира все по-голяма популярност в Европа. Коктейлът е сравнително бюджетен, но за сметка на това ще Ви потопи в спомени за лято, слънце и море. Това е сигурен начин да внесете цвят в сивото и натоварено ежедневие. Приготвя се с Кашаса, която е национално питие на Бразилия.

Кашаса (cachaça) е по-известна като бразилска ракия. Тя е  силна алкохолна напитка, получена при дестилация на екстракт от захарна тръстика. Тя е от 38 до 48 % и е най-разпространената алкохолна напитка в Бразилия, известна още под името агуарденте, пинга, канина и т.н.

 

Необходими продукти:

  1. 50 мл кашаса
  2. 1-2 ч.л. тръстикова захар
  3. 2-3 парчета лайм
  4. кубчета лед


Начин на приготвяне:

  1. Лаймът се наряза на четвъртънки.
  2. Поставя се в чаша, след което лаймът се намачква.
  3. Поръсва се с 2 с. л. кафява захар.
  4. Чашата се запълсва с натрошен лед и се долипва Кашаса (cachaça).

Сервира се в ниска чаша с тънка сламка.