Този десерт се приготвя бързо и лесно, без печене. Става въпрос за Капри торта, която е изключително свежо предложение за доза сладост и печели с комбинация от вкусове. 

Необходими съставки:

100 грама бисквити
1,2 литра мляко
120 грама ванилов пудинг
125 грама захар
250 грама масло
80 грама ягодов пудинг
100 мл вода
600 грама горски плодове
125 г пудра захар
350 мл вода
200 грама шоколад
2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Първо накиснете бисквитите в хладко мляко и след това ги подредете върху лист за печене. Оставете ги в хладилника да се охладят. Поставете горския плод и 200 мл вода в тенджера и я оставете да се нагрява, докато заври. Междувременно смесете ягодовия пудинг с останалата вода. Варете плодовете, докато се разтопят, след това добавете пудинга и разбъркайте, докато се сгъсти. Бъдете бързи и внимателни.

Изсипете горещия пълнеж върху бисквитите и оставете да се охлади за 30 минути. Поставете 800 мл мляко и захар в тенджера и варете, докато заври. Междувременно разбъркайте пудинга с останалото мляко. Когато млякото заври, добавете ваниловия пудинг и разбъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади до стайна температура, разбъркайте маслото с миксер, за да омекне, след това постепенно добавете ваниловия пудинг и разбийте до пенливост. Когато пълнежът от горски плодове се охлади и втвърди, добавете пълнежа от ванилов пудинг.

Оставете ги да се втвърдят напълно и след това ги залейте с шоколада и маслото, разтопени на пара. Сервирайте тортата студена.