Каковите бисквити с шоколад са чудесна компания за кафе или чай, както и за почерпка за всеки един празник. Шоколадовите бисквити могат да бъдат включени и в списъка с коледни сладки.

Рецептата е много лесна, не отнема време, а самите бисквитите са трайни и могат да се приготвят и дни преди празника. 

Необходимите продукти са: 1/2 чаена чаша какао, 1 чаена чаша брашно, 1 чаена чаша захар, 1 яйце, 125 грама масло, 1 чаена лъжица сода за хляб, 2 супени лъжици прясно мляко, 2 ванилии, 1/4 чаена лъжица сол, 100 грама шоколад.

Приготвяне:

Всички продукти трябва да се предварително извадени от хладилника и да са на стайна температура. Разбивате омекналото краве масло със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте яйцето, ванилията и прясното мляко.

Пресявате брашното, заедно с какаото, хлебната сода и солта и добавяте малко по малко при непрекъснато разбиване към течната смес. Получава се лепкаво какаово тесто, към което добавяте нарязания на ситно шоколад. Най-добре е да ползвате шоколадов чипс, но ако не можете да намерите, използвайте и друг шоколад, например такъв за готвене. След като добавите шоколада омесвате добре с ръце и прибирате тестото за минимум 2 часа с хладилника, за да стегне.

След като тестото е стегнало, застилате тава с хартия за печене и върху нея нареждате оформените от тестото малки топчета. Имайте предвид, че при печене шоколадовите бисквити с парченца шоколад увеличават доста обема си, затова нареждайки ги оставяйте разстояние между тях, за да не се слепя при печене.

Печете шоколадовите бисквити с парченца шоколад в предварително загрята фурна 180 градуса за 12-15 минути. След като извадите бисквитите от фурната изчакайте 5 минути да изстинат, след което ги отделете от тавата.

Източник: supichka.com.