Торта "Гараш" е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас и то не на едно поколение. Как обаче да я приготвим в един по-здравословен вариант, който е подходящ и за кето режим. Вижте каква е рецептата на Daniscookings.

Какво е необходимо?

Повечето съставки, необходими за тази торта, са лесни за намиране по магазините: орехи, какао, кокосово брашно, яйца, тъмен шоколад (с над 80% какао), течна сметана. Необходим ви е също и нисковъглехидратен подсладител: ксилитол, стевия или еритритол.

Как се приготвя?

За да приготвите блатовете, първо трябва да смелите заедно орехите и ксилитола в кухненски робот. След това разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте жълтъците и започнете да им добавяте от орехите, какаото и кокосовото брашно. Когато сместа се сгъсти, започнете да добавяте и от белтъците. Разбърквайте леко с шпатула, като се стараете да не излезе въздуха от тестото.
Когато всички съставки са поети в сместа, разделете я на 3-4 части и ги изпечете поотделно във форми за торта, на дъното на които сте сложили хартия за печене.

За да направите крема, трябва да загреете сметаната до кипване, след което да я изсипете в купа, в която сте сложили шоколада, разчупен на малки парченца. Започнете да разбърквате леко, докато сместа стане еднородна. Оставете ганаша да се хлади до стайна температура, а след това го сложете в хладилника за 1-2 часа. Разбийте студения ганаш с миксер, докато стане на пухкав крем.
Сглобете тортата, когато блатовете са напълно студени.