За любителите на ястия с месо е следващата домашна рецепта за тас кебап със свинско месо.

Необходими продукти: 

600 грама свинско бон филе ( може и друга част свинско месо)
500 мл. доматен сос
1/2 ч. л. сол на вкус
1/2 ч.л. черен пипер смлян
1 глава кромид
1/2 ч. л. червен пипер
50 мл. зехтин ( олио)
1 с. л. брашно
5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на малки късчета. Нарязваме кромида на ситно. Запържваме го в тенджера с мазнината, солта и месото. Когато месото е готово (да остане на мазнина), добавяме червения пипер и разбъркваме като внимаваме да не прегори. Слагаме доматите, дафиновите листа и черния пипер. Варим докато доматите се изпържат.
Добавяме 1 /2 литър вода и размито брашно 1 с. л. в студена вода.

Разбираме, че ястието е готово, когато сосът забълбука. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg