Продукти:
- 400 г паста (фусили или торилиони)
- 300 г пуешко филе
- 100 г бейби спанак
- 150 г рикота
- 100 г пармезан
- 1 бутилка доматен сос (650 мл)
- 4 скилидки чесън
- 80 мл зехтин
- 1 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в подсолена вода.
- Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
- Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
- Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
- Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
- Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Рецепта от: Стоян и Лора
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да приготвим сладък и хрупкав чипс от ягоди в еър фрайър
11.05.24 11:36
273
Какво да сготвим с останалото след празниците агнешко?
11.05.24 11:36
1498
Акценти
Пълна мизерия! Вход на училище в Пловдив тъне в боклуци
11.05.24 11:36
16518
Две коли се блъснаха на булевард в Пловдив
11.05.24 11:36
1080
Ремонт затруднява движението по бул. „Освобождение" в Тракия
11.05.24 11:36
4666
Край на сагата! Мбапе обяви, че напуска ПСЖ
11.05.24 11:36
3298