Представяме ви една лесна, но в същото време вълнуваща сетивата рецепта. С нея можете да загърбите за момент стриктния режим, ако спазвате такъв, както и да зарадвате гостите си с вечер в италиански стил.

За целта ще ви нужни :

  • 250 г канелони

За пълнежа им:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка салвия
  • 1/4 връзка мащерка
  • 500 г кафеви печурки
  • 500 г печурки
  • 1/2 ч.ч. сушени манатарки
  • 1/2 ч.ч. бяло вино

 А за доматения сос:

  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 консерви х 400 г смлени домати
  • 1 ч.ч. листа босилек
  • сол и черен пипер
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

  1. За пълнежа накиснете сушените манатарки в гореща вода и ги оставете за 10 минути настрана. Нарежете двата вида гъби на малки кубчета.
  2. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете двата вида печурки и усилете огъня. Добавете още малко зехтин и разбъркайте. Добавете нарязаните накиснати сушени манатарки заедно с течността, както и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе гъбите докато омекнат, а течността се изпари. Накъсайте листата салвия и добавете листенцата мащерка.
  3. За доматения сос загрейте 2 с.л. зехтин и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом лукът омекне, добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте листата босилек на едро. Гответе на умерен огън в продължение на 25-30 минути.
  4. Напълнете канелоните с пълнежа от гъби, за улеснение използвайте пош.
  5. На дъното на тава сипете половината доматен сос. Подредете в него пълнените канелони и залейте с останалия доматен сос. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
  6. Поднесете порция пълнени канелони с гъби, поръсени с листенца босилек или сирене по желание.

Насладете се на резултата с чаша червено вино!

 

Рецепта на Джъстин Скофийлд.