Тази рецепта за сочни и вкусни охлюви с ябълки и канела е идеална за закуска или лека следобедно хранене. 

Необходими съставки за тестото:

-420 г брашно

-1 пакет суха мая

-150 мл мляко

-60 г захар

-1 яйце

-50 г масло

-50 г кисело мляко

Необходими съставки за пълнежа:

-30 г масло

-100 г кафява захар

-1 ванилова захар

-30 г орехи

-30 г шоколадови пръчици

-2 чаени лъжички канела

-2 по-малки ябълки

Начин на приготвяне:

Смесете брашното с всички съставки. Загрейте млякото и маслото до хладко, след това добавете киселото мляко и яйцето и замесете тестото.

Оставете го да си почине, докато приготвяте пълнежа. Смесете кафявата захар, ваниловата захар, орехите, настърганите ябълки и шоколадовите пръциьи.

Пригответе тавата за печене, застлана с хартия за печене. Разточете тестото на правоъгълник и го намажете с омекотеното масло. Разпределете пълнежа с ябълки и го навийте по дължина, като руло. Натиснете леко ръбовете.

Нарежете рулото на кръгчета с дебелина около два сантиметра и ги поставете в тавата. Оставете да престои 20 минути.

По желание ги намажете с яйчен жълтък и малко мляко, поръсете с кафява захар по желание и печете на 190 градуса за около 25 минути, докато станат кафяви.