Тази рецепта за сочни и вкусни охлюви с ябълки и канела е идеална за закуска или лека следобедно хранене.
Необходими съставки за тестото:
-420 г брашно
-1 пакет суха мая
-150 мл мляко
-60 г захар
-1 яйце
-50 г масло
-50 г кисело мляко
Необходими съставки за пълнежа:
-30 г масло
-100 г кафява захар
-1 ванилова захар
-30 г орехи
-30 г шоколадови пръчици
-2 чаени лъжички канела
-2 по-малки ябълки
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с всички съставки. Загрейте млякото и маслото до хладко, след това добавете киселото мляко и яйцето и замесете тестото.
Оставете го да си почине, докато приготвяте пълнежа. Смесете кафявата захар, ваниловата захар, орехите, настърганите ябълки и шоколадовите пръциьи.
Пригответе тавата за печене, застлана с хартия за печене. Разточете тестото на правоъгълник и го намажете с омекотеното масло. Разпределете пълнежа с ябълки и го навийте по дължина, като руло. Натиснете леко ръбовете.
Нарежете рулото на кръгчета с дебелина около два сантиметра и ги поставете в тавата. Оставете да престои 20 минути.
По желание ги намажете с яйчен жълтък и малко мляко, поръсете с кафява захар по желание и печете на 190 градуса за около 25 минути, докато станат кафяви.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква