Насладете се на тази лесна и здравословна вечеря, която ще се хареса и на най-претенциозния вкус. Ако сервирате с чаша италианско бяло вино, ще се почувствате като вродината Ромео и Жулиета

Продукти

 чери домати

2 скилидки чесън, счукани

1 стрък прясна мащерка

1 с.л. зехтин, разделен

Сол и черен пипер

Пилешко филе

Упътвание

Стъпка  1

Загрейте фурната до 220°С.  В малка тавичка намазана с мазнина или върху хартия за печене, хвърлете доматите, чесъна и мащерката с 1/2 супена лъжица зехтин и щипка сол и черен пипер.  Печете 6 минути.

Стъпка  2

Междувременно загрейте останалата 1/2 супена лъжица захтин в малък тиган на средно висока степен. Подправете пилето със сол и черен пипер и запечатайте до златисто кафяво по 2 до 3 минути от всяка страна. Сложете пилето сред доматите  в тавата и печете, докато се сварят, още 8 до 10 минути.