Бърза и вкусна рецепта за свински хапки.

Необходими продукти:

  • 1 1/2 кг свинска рибица
  • 225 мл. соев сос
  • 100 г джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г галета
  • 2 с.л. сусам
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Свинската рибица се нарязва на хапки и се слага в купа. Отделно се разбъркват соев сос, джинджифил, чесън и черен пипер. Месото се полива с маринатата и се оставя да се овкуси за поне два часа.

Фурната се загрява на 180 градуса. В плитък съд се смесват галетата и сусам. Месото се изважда от маринатата и се овалва в сместа с галетата. Хапките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат около 45 минути в загрятата фурна.

По средата на печенето, се обръщат, така че да придобият златиста коричка и от двете страни.