Азиатската кухня е изключително популярна. Изненадайте любимите си хора с тази рецепта и не се страхувайте да експериментирате. Гарантираме, че резултатът ще бъде отличен. 

Вижте как да приготвите хлебчета на пара с пържено пиле:

Необходими продукти:

За хлебчетата:

500 г брашно
½ ч.л. бакпулвер
7 г суха мая
½ ч.л. сол
145 мл прясно мляко
145 мл хладка вода
50 г захар
1 ч.л. олио

За пилето:

6 пилешки бутчета (без кожа и кости)
2 с.л. соев сос
2 ч.л. сусамово олио
1 скилидка чесън
½ с.л. люта паста със скариди
¼ щипка кафяв сечуански пипер
1 яйце
150 г брашно
½ ч.л. сол
¼ ч.л. бял пипер
½ литър олио

За соса:

150 мл майонеза
3 с.л. сос „Срирача“

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното в купа и добавете захарта, сухата мая и бакпулвера. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете водата, млякото и солта. Разбъркайте внимателно продуктите в кладенчето, а след това смесете със сухите съставки. Щом се оформи хомогенна смес, извадете върху набрашнен плот и омесете тестото с натиск в продължение на 10 минути, докато то стане гладко и леастично. Оформете топка и поставете в намазнена купа. Покрийте с кърпа и оставете да втаса докато удвои обема си за 1 час.

2. С помощта на точилка изтънете леко пилешкото месо. Поставете го в купа. Добавете соевия сос, сусамовото олио, пастата със скариди, настъргания чесън и сечуанския пипер. Разбъркайте много добре и оставете настрани за 30 минути.

3. Изрежете 12 правоъгълничета с размери 12х10 см от хартия за печене. Омесете леко тестото върху набрашнен плот и го разделете на две равни части. Оформете всяка част на дебело руло и го нарежете на 6 еднакви парчета. Оформете парчетата на топчета. Разточете всяко топче в овална форма (с размери 12х10 см) и го поставете върху листче хартия. Прегънете на две тестото и оставете настрани да удвои обема си.

4. Поставете бамбуков съд за готвене на пара над тенджера с вряща на слаб огън вода на дъното. Подредете хлебчетата в съда и гответе на пара 30 минути.

5. Загрейте олиото за пържене в дълбок тиган до 180 градуса. В дълбока чиния сипете брашното и овкусете със сол и бял пипер. Разбъркайте. Добавете предварително разбитото яйце към пилето в марината и разбъркайте. Оваляйте всяко парче месо в брашно, като изтръскате излишното. Пържете месото на порции, по 2-3 минути от всяка страна, до златисто.

6. В купа смесете майонезата и лютия сос „Срирача“ и разбъркайте добре.

7. Нанесете малко от пикантния сос върху долната част на всяко хлебче. Върху него поставете парче пържено пилешко. Върху месото подредете тънки кръгчета маринована краставица и пресен лук.