Всички знаем колко здравословни са яйцата, най-вече заради високото си съдържание на протеини. Варените яйца може да са най-нискокалоричните, но „яйцето на очи“ е голям „грях“ за мнозина, които обръщат внимание на линията и теглото.

Всички знаем как да сварим яйце или да си направим "яйца на очи“, нали? Тези няколко варианта за приготвяне на яйца са един от най-често срещаните решения за закуска в света.

Но чували ли сте как се прави „яйце на облак“? Имаме отговор на вашия въпрос и го намерите по-долу в рецептата.

Съставки: 1 яйце и сол.

Начин на приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците, след което разбийте белтъците с миксер, докато се трансформират в бяла и твърда смес. Вземете съд за гювеч и го застелете с хартия за печене, след което внимателно изсипете сместа.

Когато заливате, внимавайте да оформите гнездо от яйчни белтъци и сложете жълтъците в средата. Добавете сол към приготвените по този начин яйца и ги печете на 220 градуса по Целзий за около 5 минути.

Вярваме, че сте получили страхотно и иновативно печено яйце, което ще стане любима закуска за мнозина, особено за най-младите поколения.