Необходими продукти
- олио - 1 с.л.
- лук - 2 глави
- червен пипер
- ориз - 2 с.л.
- чубрица - 1 клонче
- сирене - 1 ч.ч.
- брашно - за овалване
- яйца - 2 бр.
- оцет - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаните глави лук. Когато лукът омекна, прибавете червения пипер и залейте с толкова вода, за колкото хора приготвяте супата.
Оставете течността да кипне и пуснете ориза и чубрицата. Натрошавате сиренето, овалвате го в брашното и го пускате във врялата супа, оставяте да кипне отново и сваляте от котлона.
Сиренявата супа се застройва с яйцата, разбити с оцета.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Страхотна рецепта за великденски домашни курабии
02.05.24 13:41
722
Как да направим месото най-крехко
02.05.24 13:41
7914
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
02.05.24 13:41
5324
Акценти
Безплатна "Синя зона" в Пловдив за празничните дни
02.05.24 13:41
5546
Земетресение с магнитуд 3 по Рихтер разтресе Пазарджишко
02.05.24 13:41
2693
Кучето на кмета на Цалапица стана световен шампион
02.05.24 13:41
10218