Необходими продукти

  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • ориз - 2 с.л.
  • чубрица - 1 клонче
  • сирене - 1 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаните глави лук. Когато лукът омекна, прибавете червения пипер и залейте с толкова вода, за колкото хора приготвяте супата.

Оставете течността да кипне и пуснете ориза и чубрицата. Натрошавате сиренето, овалвате го в брашното и го пускате във врялата супа, оставяте да кипне отново и сваляте от котлона.

Сиренявата супа се застройва с яйцата, разбити с оцета.