Сокът от кисели краставички може да бъде нещо много повече от средство за изтрезняване. Разбира се, той ни се отразява благоприятно не само когато сме препили, но и по принцип - тъй като съдържа полезни бактерии и пробиотици, които подпомагат храносмилането.

Още по-чудесното на сока от кисели краставички е, че с лекота може да се превърне и в нещо вкусно за хапване.

По идея на Леви Дженсън от Instagram акаунта emilyxlevi, можем да си направим дресинг или разядка само с две съставки - сокът от буркана с кисели краставички и тахан.

Ако искаме да си приготвим дресинг за салата, се целим към по-течна консистенция, а пък ако предпочитаме да пробваме комбинацията като разядка, е по-добре да е по-гъста.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Levi Jensen (@emilyxlevi)

И в двата случая техниката е една и съща. Едва ли може да бъде и по-лесна. В буркана от киселите краставички, в който ни е останал само сокът, просто прибавяме желаното количество тахан. Затваряме добре буркана и разклащаме, докато се получи кремообразна и гладка смес, пише Eating Well.

Разбира се, можем да обогатим и персонализираме рецептата с подправки спрямо нашия вкус. Единствено е добре да не прибавяме сол, тъй като в сока от киселите краставички обикновено вече има достатъчно.

Комбинацията му с тахан върви чудесно с хляб, както и със свежи и хрупкави зеленчуци като моркови и чушки например. Естествено, може да бъде допълнение и към почти всякакви салати, включително сезонните в момента със зеле. А защо не и към някое основно ястие с пиле.

 

Източник: Lifestyle.bg